Kérdések és válaszok

 

TERMÉSZETES GUMI, A MI ORGANIKUS NYERSANYAGUNK


Hogyan készül a Sophie zsiráf?

Sophie zsiráf 100% természetes kaucsukból készül. A "díszítéshez" 100%-ban természetes gumiból készülő, természetes pigmentekkel kevert festéket használunk.

Fedezd fel, a zsiráf készítésének titkát.


Mi az a természetes gumi?

A 100%-ban természetes gumi egy tiszta, élő anyag, a minőség iránti elkötelezettség lényege. A kávéhoz hasonlóan a természetes guminak is számos fajtája létezik, amelyek mindegyike más-más tulajdonságokkal rendelkezik. A minőség és a biztonság érdekében az általunk használt gumifajta szigorú mechanikai és vegyi követelményeknekk kell megfelelnie. Lehetővé teszi, hogy időtálló, puha és kellemes tapintású termékek készítését, amelyek biztosítják a baba biztonságát is. Ugyanezt a típusú gumit leginkább sebészeti kesztyűk és óvszerek gyártásánál használják. Mint minden természetes anyag, idővel változik.


Milyen előnyei vannak a természetes guminak?

A HEVEA fákból származó természetes gumi kivételes tulajdonságokkal rendelkezik, különösen rugalmasan ellenáll az erős igénybevételeknek. Ezért is használják olyan termékek gyártásánál, amelyeknek magas minőségi követelményeknek kell megfelelniük. Ezenkívűl vízálló, puha és kellemes tapintású.


Honnan származik a kaucsuk?

A természetes gumi a HEVEA fából származik. A tradícionális termelők minden hajnalban a fa kérgének megkopogtatásával kivonják a gumit. A Sophie zsiráf előállításához használt gumifa ültetvények évtizedekkel ezelőtt hozták létre Malajziában. Jövőképünkhöz és értékeinkhez hűen nagy figyelmet fordítunk az anyag termesztésére.


Mi a különbség a természetes kaucsuk és a műanyag között?

A természetes gumi botanikai eredetű, a műanyag pedig elsősorban szintetikus petrolkémiai eredetű anyag. A Sophie zsiráf a maga részéről 100%-ban gumifákból (Hevea) származó természetes gumiból készül.


Milyen festéket használnak?

A Sophie zsiráfhoz használt festék 100%-ban természetes gumiból (a zsiráf anyagával megeggyező anyag) és természetes pigmentekből állnak. A két anyag összekeverését követően kapjuk az élelmiszer-minőségű "festéket", amelyet a zsiráf dekorálásához használnak. Ugyanazt a barna pigmentet alkalmazzák a foltok, a fülek, a szarvak és a paták színezéséhez. A rózsaszín pigmentet a száj és az arc elkészítéséhez, amíg a fekete pigmentet a szemhez használnak.


Miért térhet el egyik zsiráf színe a másiktól?

Minden zsiráfunk kézzel festett. Színük függ az anyag mennyiségétől, a természetes pigment árnyalatától és a műhelyeinkben dolgozó kezelőink tevékenységétől. Ezért minden Sophie zsiráf egyedi.


 

SOPHIE ZSIRÁF ÁPOLÁSA


Hogyan kell tisztítani?

A Sophie zsiráf normál használata mellett és a csomagolási utasításoknak megfelelően a játékot egy szappanos vízzel megnedvesített törlőkendővel kell megtisztítani. Felhívjuk a figyelmed, hogy a játék sípja egy apró lyukat hagy a terméken. Gondoskodni kell arról, hogy a tisztítás során ne kerüljön víz a zsiráf belsejébe. Ugyanebből az okból kifolyólag fontos, hogy kerüld el a termék öblítését, víz alá merítését és ne helyezd a mosogatógépbe. Igény szerint a szappanos vízzel megnedvesített ruhával tovább is súrolható a játék, hogy minden szennyeződést eltávolíts.

Ha vizuális magyarázatot szeretnél látni a Sophie zsiráf tisztítási utasításairól, nézd meg a videónakt.

 


Lehet sterilizálni a játékot?

A termék csomagolásán leírtak szerint a zsiráf sterilizálását nem javasoljuk. Az ismert sterilizálási módszerek megkövetelik, hogy a terméket részben vagy teljes egészében legyen megmerítve a sterilizáló oldatban (forrásban lévő víz vagy sterilizáló tablettával ellátott víz), amely károsíthatja azt.


Vihetem a fürdőkádba Sophiet?

Fontos megjegyezni, hogy a Sophie zsiráf nem fürdőjáték. Ha víz kerül a belsejébe, fennáll a veszélye a síp és maga a termék károsodásának. Fürdéshez egyéb (természetes gumiból vagy műaynagból készült) játékokat is kínálunk, amelyeket kifejezetten a baba vízben való szórakoztatására terveztek. TOVÁBB A FÜRDŐS JÁTÉKOKHOZ!


Mi van, ha víz kerül a zsiráf belsejébe?

Speciális kockázata nincs a gyermekre nézve. Azonban, mint minden üreges testű termék esetén, az abba bejutó víz penészedést okozhat. Felhívjuk a figyelmet, hogy a tisztítási és felhasználási utasítások betartása esetén nincs ok arra, hogy víz kerüljön a termék belsejébe.


Megtarthatom a rágókát a következő gyermekemnek?

Csecsemőknek készült és már korai életkortól elősegíti mind az 5 érzékszerv fejlődését, enyhíti a fogzás okozta fájdalmakat. Higiéniai okokból ezt a terméket nem szabad több csecsemőnek használnia, kicserélni, másik babának adni vagy eladni. Csakúgy, mint egy fogkefe, cumi vagy cumisüveg szívókája, ez a játék is csak egyetlen "kis" tulajdonosa lehet. Ezenkívűl fontos megjegyezni, hogy a Sophie zsiráf természetes gumiból készül; "élő" anyag, amely idővel változik. Ezért nem javasoljuk a használt zsiráf öröklését, továbbadását.


 

MINŐSÉGELLENŐRZÉSI MEGKÖZELÍTÉSÜNK


Hogyan tesztelik a játékot?

A Vulli cég mindig is a termékei minőségét és biztonságát helyezte a középpontba. A Sophie zsiráfot kémiailag és mechanikailag több elismert laboratóriumban is tesztelték. Emellett mind a 14 gyártási lépés során belső minőségellenőrzési teszteket végzünk.


Hogyan igazoljuk termékeink minőségét?

Minden Sophie zsiráf termék egyik lábán van egy tételszám (batch number), amely lehetővé teszi a termék teljes nyomonkövetését. Mindegyik szám egy elismert laboratóriumban tesztelt tételnek felel meg és igazolja, hogy megfelel a legszigorúbb, jelenlegi európai és nemzetközi szabványoknak. A világon azon ritka játékgyártók közé tartozunk, akik erős termékkövethetőséget és ebből adódóan magas biztonsági szintet biztosít a vásárlóinak. Továbbá minden, az európai piacra gyártott Sophie zsiráf termék rendelkezik az Európai Unió CE jelölésével. EZ a címke azt jelzi, hogy a Vulli cég garantálja, hogy a termék megfelel az európai játékbiztonsági irányelveknek. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden Sophie zsiráf terméknek meg kell felelnie az iparág legszigorúbb szabályozási követelményeinek.


 

IGAZ VAGY HAMIS?


Sophie a zsiráf egy fürdős játék?

HAMIS: Sophie nem fürdős játék. Még, ha a zsiráfok tudnak is úszni, Sophie nem. Fürdéshez egyéb (természetes gumiból vagy műaynagból készült) játékokat is kínálunk, amelyeket kifejezetten a baba vízben való szórakoztatására terveztek. TOVÁBB A FÜRDŐS JÁTÉKOKHOZ!


Be tud penészedni a játék?

HAMIS: Sophie nem penészedik. Normál termékhasználat mellett nincs oka annak, hogy a játékban penészgomba képződjön.

IGAZ: A játék nem megfelelő használatából adódóan (a tisztítás és/vagy használati utasítások figyelmen kívűl hagyása) előfordulhat, hogy a termék belsejében penész képződik, ha áll benne a víz. Fontos megjegyezni, hogy a gumi vízálló anyagként nem teszi lehetővé a baktériumok átjutását a belső és külső felület között.


Tartalmaz nitronaminokat?

HAMIS: A Sophie zsiráf megfelel a nitronaminokra és más anyagokra vonatkozó jelenlegi európai és nemzetközi szabványoknak. Kérünk, vedd figyelembe, hogy a nitrozaminokkal sokkal gyakrabban találkozunk mindennapi életünkben, mint gondolnánk. (sör, hús, füstölt hal, stb.)


Tartalmaz BPA-t?

HAMIS: A biszfenol (BPA) egy kémiai vegyület, amelyet a műanyagok, különösen a polikarbonátok (PC) és a korróziót semlegesítő gyanták (a dobozok, tubusok és konverzek belsejét borító) tartalmaznak. Mivel Sophie zsiráf 100%-ban természetes gumiból készül, nem tartalmaz biszfenol A-t.