Receptek Céline De Sousa séf ajánlásával
Lépjünk egy új szakaszba a "kicsid" életében, a hozzátáplálás szakaszába... És mivel nem egyik napról a másikra tanul meg „felnőttként” enni, Sophie la girafe elkíséri gyermeked ezen a „rendkívül izgalmas” kalandon, 100%-ban egészséges és finom ételekkel.
Hogy segítsünk a jó és tápláló ételek elkészítésében, Céline de Sousa lesz segítségünkre: tehetséges szakácsnő, a csecsemőtáplálás szakértője, de mindenekelőtt ügyes anyuka :) A főzésben senki sem feltétlenül jó, de a Céline-nel megígérjük: a főzés gyerekjáték lesz!
Korianderes répapüré
Előkészületek10 perc Főzési idő20 perc ÁllagSima Hozzávalók- 120 g sárgarépa - 80 g burgonya - 5 g vaj - 2 db koriander levél - Egy kis tej - 10 g csirkehús - Egy csipetnyi kömény |
Elkészítés
A krumplikat és a répákat meghámozzuk, megmossuk, majd felkockázva egy edénybe helyezzük.
A koriander levelet is alapos mosás után felaprítjuk és hozzáadjuk a tálban pihenő zöldségekhez.
A csirkehúst a gyors és biztos megfővés érdekében kis kockákra vágjuk és megy ő is a közösbe egy csipet köménnyel együtt.
Az előkészeletek után mehet is fel főni. 15-20 perc fővés után ellenőrizzük, hogy kellően puhák-e már az összetevők. Ha megfőtt, egy turmixgépbe szedjük, hozzáadjuk a kocka vajat és egy kevés tejet, majd pépesítjük és tálaljuk.
Utolsó lépés, hogy figyeljük a babát, hogy mit szól az újdonsághoz. Próbáljátok ki!
Marhás brokkolipüré kuszkusszal
Előkészületek10 perc Főzési idő30 perc ÁllagŐrölt Hozzávalók- 30 g kuszkusz - 10 g marhahús - 150 g brokkoli - 1 teáskanál tejszín - 1 db fokhagyma |
Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedjük és a marhahússal és a kis darab fokhagymával együtt egy edényben puhára pároljuk.
Amint megfőtt, hozzáadjuk a tejszínt és leturmixoljuk. Mehet is a tányérba.
A kuszkusz elkészítéséhez a vizet felforraljuk. Beleöntjük a kuszkuszt, elkeverjük, és azonnal levesszük a tűzről (nem kell főzni). Lefedjük, és 5-7 percig pihentetjük. Amennyiben szeretnél hozzá már fűszert adni, azt az elején a felöntés előtt tedd meg.
Ezután levesszük a fedőt, egy villával átkeverjük, majd további 5 percig pihentetjük ismét lefedve. A még teljesebb ízélményért egy kis kocka vajat is hozzá lehet keverni, csak vigyázzunk, hogy ne legyen nehéz a babának.
Következhet a tálalás. A tányér aljára halmozzuk a marhás brokkolipürét, majd a tetejére szórjuk az elkészült kuszkuszt. Mondtuk, hogy a legegyszerűbb fogások lesznek, amit valaha készítettél.
Utolsó lépés, hogy figyeljük a babát, hogy mit szól az újdonsághoz. Próbáljátok ki!
Krémsajtos palacsinta zöldségekkel
Előkészületek10 perc Főzési idő20 perc ÁllagDarabos HozzávalókTészta: 140 g liszt - 1/2 csoamg sütőpor - 1 csipet só - 1 db tojás - 250 ml tej - 5 g vaj Feltét: 80 g cukkini - 1 db mogyoróhagyma - 1 csipet fokhagyma - 50 g krémsajt - 2 szelet sonka Köret: 300 g cukkini - pár csepp oliva olaj |
Elkészítés
A palacsinta tésztájához egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet, a sütőport, a tojást, a tejet, a vajat és végezetül a csipet sót. A tészta készen is van.
A töltelékhez a cukkinit ízlés szerint megpucoljuk, majd körülbelül 0,5 centiméteres karikákra vágjuk. Kevés vízben addig pároljuk, amíg el nem érjük a tökéletes főtt, de még roppanós állagot.
A sonkát felvágjuk nagyon apró darabokra és elkeverjük a krémsajttal. Ezután jöhet bele a főtt cukkini és ismét keverés. Ha nagyon sűrű lenne, a cukkini főzőlevével lehet rajta picit hígitani. Ne sokat, mert akkor ki fog folyni a palacsintából.
Végezetül mindezt összetesszük. Egy felhevített, kevés zsiradékkal kikent serpenyőbe rakunk egy adag palacsintatésztát, ráhalmozzuk a sonkás, sajtos, cukkinis tölteléket és végezetül mégy egy adag palacsintatésztával lezárjuk. Mind két oldalát aranybarnása sütjük.
Lehet úgy is, hogy félig elősütjük a palacsintakorongokat és utána töltjük, sütjük aranybarnára.
Utolsó lépés, hogy figyeljük a babát, hogy mit szól az újdonsághoz. Próbáljátok ki!